Mesaja Cevap Vermeyen Erkeğe Nasıl Davranmalı? Aksiyon Planı

mesaja cevap vermeyen erkeğe nasıl davranmalı

Herkese tekrar merhaba. Ben Mert. Aşk Kampüsü’nden ilişki koçunuz.

Bugünkü konumuz; flörtten evliliğe kadar ilişkinin her aşamasında karşılaşılan ve bana en sık gelen sorulardan biri. “Cevapsız kalan mesajlar.”

Mesajları yanıtsız bırakan erkeklerin derdi ne?

Siz uzun uzun bir şeyler yazıyorsunuz, yazdıklarınızın içeriğine göre özel bir heyecan taşıyorsunuz ve onun yanıtını çok merak ediyorsunuz… 

Gönder tuşuna basıp büyük bir hevesle beklemeye başlıyorsunuz.

Dakikalar geçiyor, saatler geçiyor, bazen günler bile geçiyor.

Partnerinizden tık yok!

Ne kadar sinir bozucu değil mi?

Elinizden bir şey gelmemesi de ayrı cabası.

İlişkilerinizi bilinçli bir şekilde yaşamak için Aşk Kampüsü’nü tercih ettiğinizi biliyoruz.

Bu yüzden size sürdürülebilir öneriler sunarak ilişkinizi ayakta tutmanın yollarını açıyoruz.

Gelin şimdi, mesaja cevap vermeyen erkeğe ne yapmalı, ne yazmalı ve nasıl davranmalı, beraber inceleyelim.

Mesajlara Görüldü Atan Erkeğe Ne Yapmalı?

Günümüzde iletişimin büyük bir kısmı dijital kanallar üzerinden gerçekleşiyor.

Bu durum, günlük hayatta kullandığımız dile yeni jargonlar ekledi.

“Görüldü atmak” da bunlardan biri.

Hem iletişim temelli uygulamalarda hem de sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yazışmalarda karşı tarafın mesajları gördüğünü ve okuduğunu “✓✓” bu işaretle anlıyoruz. 

Sorun da burada başlıyor.

Bu sistemi icad eden kişinin her gün kulakları çınlıyor olabilir.

İnsanlar (burada kadın-erkek ayrımı yaparsak haksızlık olur), görüldü işaretini aldığı an karşı tarafın cevap vermesi gerektiğini düşünüyor.

Anlık cevap gelmediğinde bu duruma o kadar çok anlam yükleniyor ki, asıl mesele ile alakası bile olmayan sonuçlara varılıyor, tartışmalar çıkıyor, tartışmalar kavgaya ya da küslüklere dönüşüyor.

Halbuki danışanlarımın ilişki modellerini incelerken çok daha farklı sonuçlarla karşılaştım.

Bazen, bizden çok daha ince detaylı düşünme kabiliyeti olan kadınların yazdığı şeylere verilecek uygun cevabı bulmak, düz mantıkla yaşam savaşı veren erkek için zorlayıcı oluyor ve zaman kazanmaya çalışıyor.

Bazen, çok göze batmayan ama günlük yaşamı etkileyen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi durumlar, yanıt vermeyi geciktirebiliyor.

Bazen de özellikle sürekli telefonla uğraşan ya da bilgisayarla çalışan kişilerde görülen ‘dijital bıkkınlık’ gibi yadsınamayacak durumlar söz konusu olabiliyor.

Bunlar gibi çeşitli nedenler erkekleri bunaltıyor ve mesaj kaygısı yaratıyor.

Bunun bir de aktif olup cevap vermeyen erkek versiyonu var.

Hangi platform kullanılıyorsa, partnerinizin sistem üzerinde ‘o anda aktif’ olduğunu görebiliyorsunuz ancak mesajlarınıza tepki vermiyor.

Delirmemek işten değil! diye düşünüyorsunuz.

Ama Aşk Kampüsü’nün müdavimleri delirmiyor.

İlişkisi için bilinçli adımlar atmayı öğrenerek ipleri elinde tutmak isteyen okurlarımıza birkaç önerim var.

Mesajlara görüldü atan erkeğe ne yapmalı diye düşünmeden önce “nedenleri” hakkında doğru bir tespit yapmak çok önemli.

Partneriniz bunu size bile bile mi yapıyor?

Yoksa gerçekten gün içinde yoğun olan bir iş programı mı var?

Eğer müsait olduğunu bildiğiniz halde yanıt vermiyorsa, sizinle ilgilenmediği gerçeğini masaya yatırmanız gerekebilir. Çünkü biz erkekler kolay kolay stratejik hamleler yapmayız.

Entrika işlerinin kadınlardan sorulduğunu kabul edelim.

Gün içinde meşgul olduğu bir işi varsa, görüldü yapıp cevap vermeyen erkek için endişe etmeden önce durup bir düşünmenizi öneririm.

Özellikle de mesai dışında size yanıt veriyorsa, ilgisini ve sevgisini içinizde bir yerlerde hissediyorsanız, erkeğinize karşı özel bir taktik uygulamanıza gerek yok.

Sadece anlayışlı olmanız yeterli. Belli ki meşguliyetleri nedeniyle cevap yazamıyor.

Bazı erkekler de mesai saatlerinde sizinle yazışırken mesai dışında bütün iletişimi kesiyor. İşte bu, kırmızı alarma geçmeniz için tek başına bile yeterli bir sebep, çünkü evli ya da biriyle birlikte yaşıyor olabilir.

Peki engellemeyen ama cevap vermeyen erkek ne yapmak istiyor?

Olayları değerlendirirken her zaman olumlu yönlere de odaklanırım.

Cevapsız kalan mesajlar, aslında karşı taraftaki duygu ve düşünceler hakkında ipuçları verir.

Doğru bir analiz yapabilirseniz, partnerinizin aklından ne geçtiğini tahmin edebilir ve ona göre gardınızı alabilirsiniz.

Eğer partneriniz mesajlarınıza cevap vermiyor ancak sizi engellemiyorsa, belki de iletişimde sorun yaşıyordur. 

Engellemeyen ama cevap vermeyen erkek, duygusal olarak uzaklaşmış da olabilir. Bu durumda anlayışlı ve sabırlı olmak önemlidir. 

Uzun Süre Mesaja Cevap Vermeyen Erkeğe Nasıl Davranmalı?

Mesaja cevap vermeyen erkeklerin motivasyonu farklılık gösterebilir.

Bazıları ayrılmak için bilinçli şekilde mesafe koyarken, bazıları ise oyun oynamayı tercih edebilir.

görüldü atan erkek

Farklı nedenlerle mesaja cevap vermeyen erkeğe nasıl davranmalı? İşte size bazı stratejik öneriler:

  • Her şeyden önce mide krampları geçirecek kadar kaygılı olmayı bırakın ve aklınızı kemiren olumsuz düşünce kurtlarından kurtulun. Kendinizi suçlamayın. Geciken bir mesaj her zaman sevilmediğiniz, özlenmediğiniz, düşünülmediğiniz anlamına gelmez.
  • Partnerinizle doğrudan konuşarak neden cevap vermediğini anlamaya çalışmak, ilişkinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir. Unutmayın, iletişim her ilişkinin temelidir ve sorunlar açık bir şekilde konuşularak çözüme kavuşturulabilir.
  • Onun davranışlarını anlamaya çalışarak empati kurmak ve karşılıklı saygı çerçevesinde ilişkinizi güçlendirmek, özellikle seven çiftler için kurtarıcı seçenektir. Bu, özellikle stresli meşguliyetleri olan erkeklerin daha çok hak ettiği bir tutum.
  • Eğer ona mesaj yazacaksınız, “en fazla 2 yanıtsız mesaj” kuralına uyun. Bu kurala göre ayrı zamanlarda yazılmış 2 mesajınıza yanıt gelmediyse, sessizce geri çekilmek en iyisidir. Çünkü istikrarlı davranışlar bilinçlidir ve çok şey anlatır. Karalar bağlamayın, onu engelleyin ‘ki, sizi yeniden üzmesin’ ve hayatınıza devam edin.
  • Bir yanıt alabilmek için bildiğiniz tüm iletişim kanallarını kullanmayın. (Buna arkadaşları, iş yeri ve ailesi de dahil.) Dört koldan saldırırsanız, negatif bir şey düşünmeyen erkeği durduk yere korkutup kaçırabilirsiniz. Kendinizi aciz durumuna düşürmeyi de istemezsiniz değil mi?

Mesajın içeriğine bağlı olarak farklı tepkiler ve davranışlar sergilemek, ilişkinin gidişatını istediğiniz yönde etkileyebilir.

Böyle bir durumda birçok kadın ‘Ardı ardına yazarak onu darlıyorum ve cevap yazmak zorunda kalıyor.’ diyor.

Bu, sizin kendi kendinize bulduğunuz geçici bir çözüm olabilir ancak sürdürülebilir bir yanı yok.

Çünkü hiçbir erkek ya da kadın bu şekilde taciz edilmekten hoşlanmaz. Ve sizi temin ederim ki önünde sonunda sizden ayrılacaktır.

Mutlaka Okuyun

“Aşk Hipnozu Etkisiyle” ilişkide bir erkeği kendinize deli gibi aşık etmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun.

“Aşk Hipnozu Etkisi” sayesinde onun zihnindeki bağlılık tetikleyicilerini aktive ederek erkek arkadaşınızı kendinize bağlayabilecek ve ilişkinizi bir anda bambaşka bir boyuta taşıyabileceksiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki butonu tıklayın.

Mesaja Cevap Vermeyen Erkeğe Ne Yazılır?

İşte şimdi en hassas noktalardan birine geldik.

Öncelik neyi kesinlikle yazmamanız gerektiğini bilmeniz önemli.

“Agresif ya da suçlayıcı ifadelerden kaçınmalısınız. Karşı tarafa nazik, anlayışlı ve saygılı bir şekilde yaklaşarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.”

İlişkilerde bazen değil bir cümle, bir kelime bile tabir-i caizse sizi ipe götürebilir veya ipten alabilir.

Mizahi bir mesaj yazmak istersiniz, partneriniz öyle bir stres içindedir ki espri kaldıracak durumda olmayabilir. 

Cinsellik kokan bir mesaj atarak kışkırtmak istersiniz, hakkınızda farklı düşünceler geliştirmeye başlayabilir.

Bence en garantili yöntem duygusal ve gerçekçi olmak. 

Alacağınız yanıta göre sonraki mesajları mizaha veya cinselliğe kaydırabilirsiniz.

Ama önce nabız yoklamanız gerekir.

Peki yanlış anlaşılmayacak şekilde mesaja cevap vermeyen erkeğe ne yazılır? İlişkinizin dinamiklerine göre şu cümleleri deneyebilirsiniz:

  • Romantik ve realist: “Merhaba, seni düşünüyorum ve mesajlarıma cevap vermediğin için endişeleniyorum. Umarım her şey yolundadır.”
  • Endişe belirten açık iletişim: “Son günlerde iletişimimizin değiştiğini hissediyorum. Aramızdaki ilişkiye değer verdiğim için de kaygılıyım. Farklı hislerin varsa düşüncelerini benimle paylaşırsan sevinirim.” 
  • Kesin cevaplar istemek: “Sanırım seni üzecek bir şey yaptım. Sorun neyse anlat lütfen, konuşalım.”
  • Anlayışlı ve sabırlı: “Belli ki biraz zamana ihtiyacın var. Benimle konuşmak istediğinde dinlemek için burada olduğumu bilmeni isterim.” (Bu mesajın geçerlilik süresi 3 gün olmalı. 3 günün sonunda hâlâ size yazmıyorsa ilgilenmediği kesindir.)
  • Pozitif duygu paylaşımı: “Seninle sohbet etmeyi özledim. İşlerini bitirince beraber bir şeyler yapalım mı?” (Burada bir film ya da konser teklifi de sunabilirsiniz.)
  • Destekleyici olmak: “Seni rahatsız eden bir şeyler olduğunu hissediyorum. Ben de bunaldığım zamanlar sakinlik istiyorum. Konuşmak istediğinde seni dinlemeye hazırım.” (Bu mesaja da 3 gün süre tanıyın ve sonrasında sessizce bitirin.)

Bu cümleleri ve türevlerini kullanırken ‘şirin’ görünmeye çalışmamanızı, bilakis daha ‘resmi ama aynı zamanda samimi’ bir tavırda olmanızı tavsiye ederim.

Son olarak şunu da belirtmek isterim ki, yazılı iletişim hiçbir zaman sesli iletişimin yerini tutamaz. Sesli iletişim de yüz yüze iletişimin yerini tutamaz. 

Çok nahif bir cümle, sesli söylendiğinde yumuşak bir şekilde algılanırken, yazıda tonlama nüansları olmadığı için sert bir şekilde algılanabilir.

Oraya gelirsem sana neler yaparım biliyor musun?’ cümlesini kendi kendinize bir kızgın bir de seksi bir tonda söylerseniz, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Bu yüzden ilişkinizle her türlü problemi çözmek için partnerinizin uygun bir zamanını bekleyip yüz yüze konuşmanızda fayda var. 

Duruma göre sesli mesajlaşmayı da tercih edebilirsiniz. 

Buradaki püf nokta şu, karşı tarafın ne kadar çok duyusuna hitap ederseniz, onu o kadar çok etkilersiniz. Mesajı okumak sadece göze hitap ederken sesinizi duymak onun sinirlerini yumuşatabilir.

Yüz yüze geldiğinizde ise beden kimyanız, ruhsal enerjiniz ve mental elektriğiniz uyumlanıyorsa, sorunları çok daha kolay çözme şansınız vardır.

Şimdi sizden gelen birkaç önemli soruyu yanıtlayarak konuyu bitirmek istiyorum. 

Sizin de farklı sorularınız varsa hem yorumlar üzerinden yanıtlayabiliriz hem de blog sayfamızda detaylı bir tavsiye yazısı olarak ele alabiliriz. 

      SİZDEN GELENLER    

Birlikte olduğum çocuk en son mesajıma günler sonra döndü. O kadar sinirliyim ki ne yazacağımı bilemedim. Ayrıldığını bile düşündüm. Şimdi ne yapmalıyım?


Hatice K. Yaş:22 İstanbul

Merhaba Hatice. Öncelikle erkek arkadaşınla devam etmek isteyip istemediğine karar vermelisin.

Devam edeceksen, Aşk Kampüsü kurslarına bir göz at derim çünkü senin durumuna uygun olan Erkeğin Aşkla Bağlansın adında harika bir kursumuz var. Bu kurs sana yol gösterecektir.

Bitirmek istiyorsan hislerine güvenmeni, yeniden denemeyi düşünmemeni tavsiye ederim.

Ona şunu yazabilirsin: “Günlerce görmezden gelindiğim bir ilişki bana göre değil. Bu tür bir iletişim bende güven sorunları yaratıyor. Senin için uygun biri olmadığımı düşünüyorum.”

Kuvvetle ihtimal bu mesaj ona soğuk bir duş etkisi yaratacak ve resmen peşinden koşmaya başlayacak. Sonrası ise senin kararın.

Sevgilime mesaj attığım her zaman, yanıt için saatlerce beklemek zorunda kalıyorum. Sonra da işlerim vardı diyerek gönlümü alıyor ama bu durum beni delirtiyor. Acaba gerçekten çalıştığı için mi bana yazamıyor yoksa beni başından mı savıyor? Bunu nasıl anlarım?


Melike İ.. Yaş:24 

Merhaba Melike. Sevgilinin çalışma koşulları ve iş yeri hakkında bilgin varsa, gerçekten yoğun olup olmadığını anlayabilirsin.

Bu noktada ona soru sormalısın. Sana detaylı bilgi veriyorsa ve aklına yatıyorsa, sadece biraz sabır ve anlayış göstermen gerek.

Anlattığı kadar yoğun olmadığını düşünüyorsan açık bir şekilde konuşup rahatsızlığını dile getirebilirsin. Belki onun da bir rahatsızlığı vardır. İletişim sorunları yaşıyor olabilir. Derdini anlattığın halde yine aynı tavrı sürdürüyorsa birbiriniz için yaratılmadığınızı kabullenmelisin.

Mutlaka Okuyun

“Aşk Hipnozu Etkisiyle” ilişkide bir erkeği kendinize deli gibi aşık etmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun.

“Aşk Hipnozu Etkisi” sayesinde onun zihnindeki bağlılık tetikleyicilerini aktive ederek erkek arkadaşınızı kendinize bağlayabilecek ve ilişkinizi bir anda bambaşka bir boyuta taşıyabileceksiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki butonu tıklayın.

>