Soğuyan Erkek Nasıl Düzelir? Tekrar Sever mi? Nasıl Davranmalı?

soğuyan erkek nasıl düzelir

Aşk Kampüsü’nden herkese merhaba. Ben, ilişki koçunuz Mert.

Öncelikle tüm okurlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Her gün çok fazla mesaj almaktan mutluluk duymakla beraber hangi birini ele alacağımızı seçmekte zorlanıyoruz.

En sık gelen soruları değerlendirmeye alarak sıralama yapıyoruz ancak ekip olarak üzüldüğümüz bir nokta var.

O da ilişkilerde yaşanan sorunların çok olması.

Kadınların altıncı hissi gerçekten kuvvetli. Henüz ortada bir problem olmadığını söyleyen, yine de “Soğuyan erkek nasıl düzelir?” diye soranlar var.

Bence bunun sebebi ‘fırtına öncesi sessizliği’ hissedebiliyor olmanız.

Her şeyin yolunda gittiği zamanla, araya az da olsa mesafe girdiği zamanı hemen anlayabiliyorsunuz.

Serinliği aldığınız an “Soğuyan erkek tekrar sever mi, soğuyan erkek özler mi, soğuyan erkek döner mi?” gibi soruların yanıtlarını aramaya başlıyorsunuz. 

İlişkiyi yakıp yıkmak yerine yapıcı davranmak ve kurtarmaya çalışmak gerçekten takdir edilmesi gereken bir davranış. 

Bu çabanızı taçlandırmak için size en etkili yöntemleri sunarak soğuyan erkek nasıl geri döner, detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım.

İsterseniz ilk önce soğuyan erkek nasıl davranır ve soğuyan erkek belirtileri nelerdir, sebepleriyle birlikte ele alarak başlayalım.

Eğer hâlâ onu istiyorsanız tavsiyelerimize geçelim.

İlişkiden Soğuyan Erkek Nasıl Davranır, Soğuyan Erkek Belirtileri Nelerdir?

İletişimin en temel nosyonları, ne söylediğinizden çok nasıl söylediğinizle ilgilidir.

Flört evresinde gözünüzün içine bakılarak ve elleriniz sımsıkı tutularak duyduğunuz aşk sözcüklerinin heyecanını hatırlıyorsunuz değil mi?

Bilinçaltınız olayları duygu bağlamıyla birlikte kodladığı için o yoğun hisleri unutmanız mümkün değil. 

Peki bugün neden bu yazıyı okuyorsunuz?

Çünkü partneriniz direkt ya da dolaylı yoldan aşk sözcükleri söylediğinde artık gözünüzün içine bakmıyor. Ellerinizi tutmuyor. Bakışlarıyla ve beden diliyle sizden kaçıyor.

Duyduklarınız sıcak bir sevginin ifadesinden çok boşluk dolduran kelimeler gibi…

O mest eden iltifatların yerini tedirgin edici sessizlikler aldı…

Ve artık içinizi kemiren bin bir ayrı kurttan rahatsız olmaya başladınız.

Sevgiliniz sizden neden soğudu?

Mutlaka Okuyun

Eğer soğuyan bir erkeği tekrardan  kendinize ısındırmak ve ardından bağlılık tetikleyicilerini kullanarak “Aşk Hipnozu Etkisiyle” onu deli gibi aşık etmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun.

“Aşk Hipnozu Etkisi” sayesinde erkek arkadaşınızı kendinize bağlayabilecek ve ilişkinizi bir anda bambaşka bir boyuta taşıyabileceksiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki butonu tıklayın.

Neden eskisi gibi sarılmıyor?

İlişkide birden soğuyan erkek belirtilerini kabaca şöyle sıralayabiliriz:

  • Daha önce gün içinde sıkça konuşuyordunuz. Bir şey yazdığınızda en kısa sürede size yanıt veriyordu. Şimdi ise mesajlara geç dönüyor veya konuşmak istemiyor, iletişimi azaltıyor.
  • Daha az duygusal iletişim, ilgisizlik ve mesafeli davranışlar sergiliyor.
  • Gelecek etkinlikler veya buluşmalar hakkında isteksiz davranıyor, plan yapmaktan imtina ediyor.
  • Sarılmalarınız, buluştuğunuz zaman kucaklaşmalarınız, el ele tutuşmalarınız gibi fiziksel yakınlıklar azalıyor ya da hiç olmuyor.
  • Kendi alanına çekilmeye başladı. Hobilerine, ailesine veya arkadaşlarına her zamankinden daha fazla zaman ayırıyor.
  • Salonun ortasında koca bir fil olsa bile görmezden geliyor. Sorunları halının altına süpürmeyi tercih ediyor. Tartışmalara kapalı.

Bu belirtileri siz de ilişkinizde gözlemliyor musunuz?

O zaman soğuyan erkeğe nasıl davranmalı, birlikte bakalım.

Soğudum Diyen Erkeğe Nasıl Davranmalı? (Tedbir Alma Zamanı)

soğuyan erkeğe nasıl davranmalı

Hemen hemen her yaştaki yetişkin kadından “Soğudum diyen erkeğe nasıl davranmalı?” sorusunu alıyorum. 

Genç yaştaki taze ilişkilerden yıllarca süren evliliklere kadar birçok erkeğin sıcaklığını kaybettiği görülebilir.

İlişkinin süresi fark etmeksizin çoğu durumda sebepler ve çözümler aynıdır. İşte size hangi durumlarda nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiği ile ilgili ipuçları:

  • Birinci madde her zamanki gibi ‘panik yok’ kuralı. Bir erkek olarak sizi temin ederim ki hepimiz zaman zaman sevgilimize ya da eşimize soğuk davranabiliyoruz. Bizler, bazı durumlar karşısında sadece o ana, o duruma, o soruna odaklanıp geri kalan her şeyden kopuyoruz. Yani sizi sevmediğimizden değil, sadece bir stresle başa çıkmak zorunda olduğumuz için dünyadan soyutlanıyor ve ilgili konuya gömülüyoruz. Az bekleyin, geçer…
  • Kadınların emosyonel zekası çok yüksek. Biz ise zaman zaman bazı duygularımızdan korkarız. Özellikle de hoşlanmakla aşık olmak arasında kaldığımız zaman bocalayabiliriz. Çünkü erkeklerin kapısı aşka her zaman açık değildir. Okulumuz vardır, kariyerimiz vardır, planlarımız vardır. Hayatımızı belli bir düzene koymadan önce dikkatimizin dağılmasını istemeyebiliyoruz. Size gerçekten ilgi duyuyorsa, bu duyguyu oturtması biraz zaman alabilir.
  • Uzun süreli ciddi ilişki istemeyen erkekler temel olarak ya özgürlüklerine çok düşkündür ya da ‘bağ kurma’ sorunu vardır. Fakat yine de flörtün heyecanını yaşamaktan geri durmazlar. İlk heyecanın sisi kalktığı zaman bir anda gerçekleri görmeye başlar ve araya mesafe koyar. Bu tür soğuyan erkek nasıl ısınır derseniz, güçlü bir bağ kurma için ‘Erkeğin Aşkla Bağlansın’ kursunu denemenizi öneririm. Özellikle 2-3 aylık bir flört sonrasında soğukluk hissetmeye başladıysanız, stratejik davranmanın tam sırası.
  • Bazı erkekler sadece adrenalin bağımlısıdır. Sizi elde etmek için kat ettiği yol, onun için aşkın ta kendisidir. Dopamin, serotonin, norepinefrin ve oksitosin gibi hormonlar, ilişkinin başında tavan yapar. İstediğini aldıktan sonra bu hormonların seviyesi de düşmeye başlar ve hevesi söner. Acı ama gerçek. Bu tür erkeklerden uzak durmak en iyisidir.
  • Bir erkek ilişkiye sizden daha fazla yatırım yapıyorsa, bunu fark ettiğinde aşk ateşi sönebilir. Aynı şeyin tersi de olabilir. Siz çok yatırım yapıyorsunuz ama o bu kadar yoğun bir ilgi ve duygu için kendini hazır hissetmiyordur. Daha yavaş ilerlemek istemiştir. Bu nedenle araya mesafe koymayı tercih edebilir. Biraz geri çekilip ona zaman tanıyabilir ya da kendi duygularınızı gözden geçirebilirsiniz.
  • Eskiye oranla daha fazla mı didişiyorsunuz? Tartışmaya meyilli bir yapınız mı var? Kavgalarınız çoğaldıysa, partnerinizin sizden uzaklaşmasını doğal karşılayabilirsiniz. Bir ilişkinin temelinde huzur varsa, uzun soluklu olma ihtimali artar. Kim sürekli agresif davranan bir kadınla birlikte olmak ister ki? Öfke probleminiz varsa, mutlaka yardım almanızı öneririm.
  • Ailede, iş yerinde veya arkadaşları arasında stres yaşadığı durumlar varsa, sevgiliniz sizden uzaklaşabilir. Erkekler problemlerini çözmek için yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Kadınlar gibi anlatma ve paylaşma eğiliminde olmazlar. Yalnız kalma ihtiyacı, dışarıya soğukluk olarak yansır. Kendinizi ve onu suçlamadan sadece biraz zaman tanımanız yeterli olacaktır.
  • Geçmişteki kötü deneyimlerin acısı çoğu zaman yeni gelenden çıkar. Çünkü aynı şeyleri sizinle de yaşamaktan korkar. Sorunlu bir kadınla yaşadıkları yüzünden savunma mekanizması 7/24 devrede olan ve bu yüzden sizden soğuyan erkek geri gelir mi? Gelir. Ona güvende olduğunu hissettirmeniz yeterlidir. Sadece Aşk Kampüsü’nde bulacağınız kurslar sayesinde onun için vazgeçilmez kadın olmayı başarabilirsiniz.
  • Her şey çok hızlı ilerliyorsa ve partneriniz aile kurmak ya da çocuk yapmak gibi ‘bağlayıcı’ durumlara kendini uzak hissediyorsa mesafeli davranmaya başlayabilir. Aranızdaki ilişki sıcak bir seviyeye gelene kadar aile kurmak ve çocuk yapmak gibi çok ciddi konuları açmayın. Hatta ailelerle tanışmak, ailelerin birbirleriyle tanışması gibi konulara hiç girmeyin. 
  • İlişkide soğukluk olduğunda başka bir kadının varlığını göz ardı edemezsiniz, değil mi? Maalesef haklısınız. Yeni bir heyecan fikrine kapılıp giden bir erkek, size sıcak soğuk oyunu yapabilir. Bu durumda bir süre gözlem yaparak durumu netleştirmeniz önemli. Sebepsiz soğukluk gibi sebepsiz sıcaklık da size anlamsız gelebilir. Bunun anlamı, diğeri ile işleri rayına oturtana kadar sizi de kaybetmek istememesidir. 

Bu son maddeyi onaylamak için partnerinizin sosyal medya paylaşımları, sosyal hayat aktiviteleri ve dijital cihazlarıyla olan ilişkisini mercek altına almalısınız.

Her birinde şüpheli eylemler görüyorsanız, onun için mücadele etmek isteyip istemediğinize karar vermelisiniz. 

Şimdiyse soğuyan erkek nasıl geri kazanılır, ona bakalım.


Soğuyan Erkek Nasıl Geri Kazanılır? İşte Eylem Planınız

Erkek arkadaşınızla yan yana olduğunuz zaman eski coşkusunun söndüğünü hissetmek ne kadar üzücü, bunu tahmin edebiliyorum.

O yüzden size hemen, soğuyan erkeği elde tutmanın altın kuralı sayılan temel eylem planınızı veriyorum. 
  1. Onu ‘Neden?’ sorularına boğmayın. Mesaj atmayın. Arayıp sormayın. Kendinizi özletin. Yalvaran ifadelerle kendinizi ona muhtaç gibi göstermeyin. Erkekler güçlü duran kadınlara aşık olur. Şu konuda anlaşalım: Bir erkek için ağlayıp sızlayan kadınlar, terk edilmeye mahkumdur. Bu çok net.
  1. Kendi çapındaki ve içindeki sorunları çözebilmesi için ona alan tanıyın. Üzerinde baskı hissettikçe stresi artar ve her şey aleyhinize döner. Bu noktada üçlü kombo olan ‘SAH kuralı’ devrede olmalı: Sabır, Anlayış, Hoşgörü. SAH kuralı en güçlü silahlarınızdan biridir ve her durumda çalışır.
  1. Kızmak, sinirlenmek gibi davranışlardan uzak durun. Hiçbir erkek bir çocuk gibi azarlanmaktan hoşlanmaz. Ayrıca kendine bile itiraf edemediği, tanımlayamadığı, size karşı ifade edemediği hisleri ya da düşünceleri nedeniyle ona kızarsanız, ilişkiyi kaybettiğinize imzanızı atarsınız.
  1. Aranıza soğukluk girdiği zaman, belki her şey daha güzel olur diyerek birbirinizin ailesi ile tanışmayın. Öncelikle kendi aranızdaki problemi çözmeniz gerek. İlişkinin sallantıda olduğu bir dönemde aileler tarafından gelebilecek olumsuz bir görüş, eleştiri veya benzeri negatif bir durum, her şeyi tepetaklak edebilir.
  1. İş, spor ya da sanat fark etmeksizin, partnerinizin ilgi alanlarına saygı duyarak onu destekleyin. ‘Halı sahaya gidecek vaktin var ama bana ayıracak zamanın yok öyle mi?’ cümlesi, ‘Hadi bakalım, seni yeterince anlayıp desteklemediğime göre artık beni terk edebilirsin. Çünkü ben bencilim.’ cümlesiyle aynı algıyı yaratır. Denemesi bedava.
  1. İplerin her zaman onun elinde olduğunu düşünmesini sağlamanız çok önemli. Çoğu erkek bir kadın tarafından yönetilmeyi veya kukla gibi hissetmeyi kabullenemez. Dominant bir tavrınız varsa, partneriniz de bu tavırdan memnun değilse birbiriniz için uygun olmayabilirsiniz.

Aslında soğuyan erkeği geri döndürme yollarını nasıl uygulayacağınız konusu biraz da sizinle alakalı.

Kendi içinize dönmek, yeni hobiler edinmek, yeteneklerinizi keşfetmek, yeni bir dil öğrenmek veya eğitim hayatınıza devam etmek gibi birçok meşguliyet bulabilirsiniz. 

Meşguliyeti olan kadınlar, partnerlerini boğmak için vakit de bulamazlar. 

Kendilerine alan tanınması gerektiği için partnerlerine de kişisel alan tanırlar.

İlişkilerin en kilit noktası da bu sanırım.

Boş kaldığınızda sürekli ilgileneceğiniz bir şeyler arıyor ve sürekli ilgi bekliyorsunuz.

Bunu sizi suçlamak için söylemiyorum. Lütfen bu konuda objektif olalım.

Kullandığım dil belki size biraz sert geliyor olabilir. Ama gerçekleri görmek zorundasınız ve kız arkadaşlarınız bunu çok nahif bir şekilde yaptığı için ilerleme kaydedemiyorsunuz.

Umarım ne anlatmak istediğimi açıkça dile getirebilmişimdir.

Yazıyı bitirmeden önce, ayrılmak istemediği halde soğuk davranan erkekler hakkında da bir şeyler yazmak istiyorum.

Soğuyan Ama Ayrılmayan Erkek Ne Yapmak İstiyor?

Böyle bir durumla karşılaştınız ve ne yapacağınızı bilemiyor musunuz?

Yani, bir erkek soğumaya başladı ama hâlâ ayrılmak istemiyor!

Size hak veriyorum çünkü bu bazen çok kafa karıştırıcı olabiliyor.

Soğuyan ama ayrılmayan erkek için en iyimser tarafımızla kafası karışık, hayatı zorlu geçiyor ya da başka şeylerle meşgul diyebiliriz.

Madalyonun diğer yüzünde bu soğukluk, aslında içsel bir çatışma yaşadığını gösteriyor da olabilir. Belki ilişkide tatmin olmuyor ya da gerçekten ne istediğini bilemiyor. 

Kafa karışıklığı işte!

Kadınların karışık kafaları ile erkeklerin kafa karışıklığı ölümüne kapışır.

Birçok erkek, her şeyi netleştirmek için biraz mesafe koymaya çalışır. 

Bu, "Beni seviyor musun? İlişkiyi devam ettirecek misin?" diye düşünmeden, biraz süre istemek demek. Ama bu belirsizlik yaratabiliyor ve kadın tarafını da etkiliyor.

Tam bu noktada etkili iletişim becerileriniz çok önemli! 

İkinizin de hislerini ortaya koyması, durumu anlamak için gerçekten faydalı olabilir. Onunla oturup konuşursanız, neler hissettiğini öğrenebilirsiniz. Kendi endişelerinizi ve hissettiklerinizi de paylaşmayı unutmayın!

Burada ‘Güçlü Kadın Kuralı’ için yeniden bir toparlama yapalım.

Oturup konuşmak demek; kızmak, azarlamak, bağırmak, tehdit etmek, yalvarmak, ağlamak gibi negatif davranışların sahnesi olmamalı.

Saygı çerçevesinde, yumuşak ses tonuyla, gerçekçi bakış açısıyla yapılan bir konuşma ile partnerinizin aradığı desteği sunabilir, çözmek istediği problemleri kolaylıkla öğrenebilir ve buna uygun aksiyon alabilirsiniz.

Kendinden emin, dik duran, ne istediğini bilen bir tavır her zaman kazanır.

Ve unutmayın, her ilişkinin temelinde güçlü bir bağ vardır.

Açık bir diyalog ile belki de bu soğukluğu aşabilir, daha sağlam bir bağ kurabilirsiniz!

Şimdilik konuyu burada kapatalım.

Sorularınız varsa bize yorumlar kısmından veya e-posta ile ulaşabileceğinizi biliyorsunuz.

Yeni bir yazıda tekrar görüşmek üzere… 

Aşk’la kalın… 

Mutlaka Okuyun

Eğer soğuyan bir erkeği tekrardan  kendinize ısındırmak ve ardından bağlılık tetikleyicilerini kullanarak “Aşk Hipnozu Etkisiyle” onu deli gibi aşık etmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı mutlaka okuyun.

“Aşk Hipnozu Etkisi” sayesinde erkek arkadaşınızı kendinize bağlayabilecek ve ilişkinizi bir anda bambaşka bir boyuta taşıyabileceksiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki butonu tıklayın.

>