Ayrılmak İsteyen Erkeğe Nasıl Davranmalı? Vazgeçiren Taktikler

ayrılmak isteyen sevgili bahaneleri

Aşk Kampüsü’nün değerli kadınlarına merhaba. Ben, ilişki koçunuz Mert.

Bu yazının konusu aslında başkaydı ama kımıl kımıl yaz aylarının bitmesiyle birlikte mesaj kutum şu soruyla doldu: “Ayrılmak isteyen sevgiliye nasıl davranılmalı?”

Ben de bu konuya öncelik vermem gerektiğini düşündüm.

Çoğu kişinin zamanla yarıştığı ortada. İlişkilerde acilen tedbir alınması gereken durumlar olduğunu görüyorum.

Sakın bu aciliyeti yanlış anlamayın. Yapmanız gerekenlerin bir aciliyeti yok. 

Asıl acil olan “yapmamanız gerekenler”!

İlişkileri inşa etmek ne kadar vakit alıyorsa yıkılması da bir o kadar hızlı olabiliyor.

Ve bilin bakalım burada en sık hata yapan taraf kim?

Tabii ki kadınlar.

Şimdi, gitmek üzere olan sevgiliniz için panik yapmayı bırakın ve her zamanki gibi çayınızı kahvenizi alın.

İster uzun süreli ilişki olsun ister yaz aşkı, ayrılmak isteyen erkeğe nasıl davranmalı, neleri yapmalı veya yapmamalı, birlikte görelim…

Ayrılmak İsteyen Erkek Nasıl Davranır? 10 Tipik Hareket

Gitmeye niyeti olan ama bunu henüz kelimelerle ifade etmemiş bir erkeği önceden tespit ederseniz, durumu lehinize çevirme şansına sahipsiniz demektir. 

Çoğu kadın bazı sinyalleri karışık mesajlar olarak algılıyor ve yanlış hamleler yapıyor.

Peki ayrılmak isteyen erkek nasıl davranır? Bunu nereden anlayacaksınız?

Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, hangi kültürden gelirseniz gelin, hangi yaşta olursanız olun hiç fark etmez…

Hemen hemen her erkek, bir ilişkiyi yürütmek istemediğini şu şekillerde belli eder:

Dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, hangi kültürden gelirseniz gelin, hangi yaşta olursanız olun hiç fark etmez…

Hemen hemen her erkek, bir ilişkiyi yürütmek istemediğini şu şekillerde belli eder:

  1. Kaçmak, en belirgin savunma mekanizmasıdır. Partnerinizle birlikte yaptığınız planların sebepsiz iptalini sorguladığınız zaman baş ağrısı, yorgunluk, iş yoğunluğu gibi bahaneler duyarsınız. Aynı şekilde ciddi şeyler hakkında konuşmamak için sürekli konuyu değiştirmek de bir kaçıştır. Yani hem fiziksel hem mental bir kaçış söz konusu.
  2. Bahanelerin yetmediği durumlarda arkadaşlarını ya da ailesini ortaya sürmeye başlar. Haftada bir kez gittiği etkinlik haftada üç olur. Birdenbire ailesi ile geçirdiği zaman uzar ya da aile evinde yeni sorumluluklar almaya heveslenir. (Ekmek almaya üşenen adamın market ve pazar alışverişlerini yapması gibi.) 
  3. Geleceğe dair planlarınız veya hayalleriniz artık onu ilgilendirmiyorsa, bu da bir sorun olduğunun işaretidir. Özellikle de önceden bu tür konuşmalar yapan bir adam artık konuyu es geçiyorsa, sizinle yaşlanmayı istemiyordur.
  4. İlişkiniz ve sizin için bir şeyler yapmayı bırakması da olumsuz bir işarettir. Özel günlere eskisi gibi dikkat etmiyorsa, sizi kırdığında kendini affettirmeye çalışmıyorsa, cinsel yaşamda hassasiyetlerinize önem vermiyorsa, bu yolda devam etmeyi düşünmüyordur.
  5. Romantik bir çiftten kankalığa hızlı bir geçiş yaptıysanız bu hiç iyi bir işaret değil. Romantik bir çift birbirine karşı duyarlı davranırken kankalar birbirine hoyrat davranır ve nazik olmayan şakalar yapar. Partnerinizle olan ilişkinizde arkadaş gibi olmanız çok önemlidir ancak kankalık olarak tabir ettiğimiz şey farklı bir durum. (Bu konuyu başka bir yazıda ele alacağım çünkü dengeyi nasıl sağlayacağını soran danışanlarım da var.)
  6. Daha önce masa üzerinde düz duran telefon ters durmaya başladıysa bu bir kırmızı alarmdır. Özellikle tuvalet gibi kısa mesafelere bile elinde telefonla gidiyorsa ve günlük hayatta sizden bir şeyler sakladığını hissetmeye başladıysanız dikkat edin. (Bu noktada sizden ayrı geçecek olan hafta sonu planları ya da iş gezileri hakkında da detay vermezler.) 
  7. ‘Ayrılma’ ya da ‘boşanma’ kelimeleriyle şaka yapıyorsa veya tehdit ediyorsa, bunu ciddi ciddi düşündüğünü anlayın. Sizi kaybetmekten korkan bir erkek, bu iki kelimeyi ve türevlerini asla zikretmez. Ayrılık ihtimalininin aklınıza düşmesini ve kanıksamanızı istemez.
  8. Haftada bir çıkan önemsiz sürtüşmeler günlük şiddetli tartışmalara dönüştüyse kara kara düşünmeye başlayabilirsiniz. Üstelik bu tartışmaların konusu incir çekirdeğini doldurmuyorsa, üzülmekte haklısınız. Bazı erkeklerin işine gelince tam bir ‘drama prensi’ olabildiğine şahidim.
  9. Rutin iletişim alışkanlıklarınız değişir. Her sabah ‘Günaydın’ mesajı atan, her akşam ‘İyi geceler’ demeden yatmayan partneriniz sizi artık daha az arayıp soruyorsa, uzaklaşmaya başlamış olabilir.
  10. İyi yönlerinizi görmezden gelmeye, kötü yönlerinizi irdelemeye başladıysa, ayrılık için kendini haklı çıkarmaya çalışıyordur. Teşekkür etmek yerine eleştiriler savuruyorsa, ‘Sen zaten yeterince iyi değilsin’ mesajı veriyordur. Kendinizi suçlamayın.

Bu tipik hareketlerle karşılaştınız ve durumun adını koydunuz. 

Peki partneriniz neden ayrılmak istiyor?

Ayrılmak İsteyen Erkek Bahaneleri ve Sebepleri

Burada ince bir ayrım yapmakta fayda görüyorum.

Çünkü bazı erkeklerin ayrılmak için ‘bahaneleri’ varken bazılarının ‘sebepleri’ var.

Bahanesi olan erkekleri fikrinden döndürmek çok mümkün. Ancak sebepleri olan erkekler daha zordur.

Bunun nedeni de şu, bahaneler sahtedir ve geçicidir. Sebepler ise gerçektir ve kalıcı olabilir.

Öncelikle ayrılmak isteyen erkek bahaneleri nelermiş, onlara bakalım.

  • Sorun sende değil bende.
  • Yeni bir ilişkiye hazır değilim.
  • Güven sorunum var.
  • Asosyalim, insanlarla iletişim kuramıyorum.
  • Ben aşık olamıyorum.
  • Birine bağlanamıyorum.
  • İş yerinde sorunlarım var, kariyerim risk altında.
  • Benimle yakın/cinsel temas kurmuyorsun.
  • Ailem evlilik için hazır olmadığımı düşünüyor.

Hepsi de ne kadar klişe değil mi?

Bu klişe bahaneleri ‘Erkeğin Aşkla Bağlansın’ kursunda verdiğimiz stratejik taktiklerle bertaraf etmek çok mümkün.

Peki ya ciddi sebepler?

  • Finansal kriz, borçlu olma, işsizlik vb.
  • Sadakatsizliğinize şahit olmak veya çapkın olmak
  • Gelecek planlarının uyuşmazlığı, çocuk beklentisi
  • Ten uyuşmazlığı, entelektüel uçurum
  • Etnik köken, kültür farkı
  • Farklı şehirlerde uzak ilişki
  • Başka birinden hoşlanma
  • Ailenin başka bir kişiyi uygun görmesi

İşte bu sebepler üzerinde enine boyuna düşünmekte fayda var. 

Bu maddelerin her biri, sizin için köprüden önce son çıkış uyarısı olabilir. Çünkü çözülmeyen her bir ‘sebep’, ileride sebebiniz olmaya aday. Hepsi, ayrı ayrı potansiyel ayrılık nedeni.

‘Klişeler bana vız gelir tırıs gider, riskleri de göze alıyorum çünkü birlikte çözebileceğimize inanıyorum ve partnerimin yanında olmaya hazırım.’ diyorsanız, ayrılmak isteyen erkek nasıl vazgeçirilir, ona bakalım.

Ayrılmak İsteyen Sevgiliye Nasıl Davranılmalı ve Asla "Yapmamanız" Gerekenler

ayrılmak isteyen erkek nasıl davranır

Her şeyden önce partnerinizin neden ayrıldığını doğru anlamanız çok önemli. 

Geçerli bir sebebi varken çeşitli nedenlerle bunu size söyleyememiş olabilir. 

Ortaya farklı farklı bahaneler sunuyorsa ‘asıl nedeni’ öğrenmeye çalışın.

Özellikle manipülatif erkekler çok basit durumları çok zor şeylermiş gibi yansıtabilir ve kendinizi suçlu hissettirebilir.

Erkek arkadaşınız herhangi bir durumla ilgili olarak ayrılmak istediğinde ne yapmanız gerektiği ile ilgili tavsiyelerim madde madde şunlar:

  • Kadınların çoğu durumda fevri davrandığını hepimiz biliyoruz. Sevgilisi ayrılmak isteyince durumu daha da körüklediğinin farkında bile olmayan birçok kadından uzun uzun mesajlar alıyorum. Sakin olun. Siz duygularınızı yönetemezseniz, duygularınızı sizi yönetmeye başlar.
  • Her zaman her konuda partnerinizle konuşun diye öneri veriyoruz. Ancak bu durum çoğu zaman tek taraflı konuşma ile sonuçlanıyor. Konuşmak, karşılıklı bir eylem. Dinleyici olarak ideal bir performans gösteremezseniz, neyin ne olduğunu anlayamazsınız. Bırakın erkeğiniz ayrılma sebeplerini anlatsın, içini döksün, yanıtlamak için değil anlamak için dinleyin ve bunu ona belli edin.
  • Onun duygu ve düşüncelerini anladıktan sonra siz de kendi duygu ve düşüncelerinizi açık bir şekilde anlatın. Sakin bir ses tonuyla yumuşak bir dil kullanın. Kendisine ve bu ilişkiye niçin bu kadar değer verdiğinizi hem sözlerinizle hem de beden diliyle anlatın.
  • Partneriniz size sorunları açıklarken çözümleri de sunuyorsa değerlendirin. Prensiplerinizi aşmak zorunda kalmadığınız her çözümü kabul edin. Siz de farklı çözüm önerileri sunun ve uzlaşmacı olun. Eğer birbirinize karşı az da olsa pozitif hisleriniz varsa, anlaşarak her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.
  • Güven konusu ilişkilerin en önemli dinamiklerinden biri. Bir erkek sizinle çıktığı yolda onu asla yüzüstü bırakmayacağınızı bilmek ister. ‘Hayat bu, düşeriz, kalkarız ama ben her zaman senin yanında olacağım’ dediğinizde ses tonunuzdan bakışlarınıza kadar o güveni verin.
  • Biraz zamana ihtiyaç duyduğunu söylüyorsa ona zaman tanımanız şart. Ancak bu zamanın bir sınırı var. Yaklaşık 1 hafta 10 gün kadar yeterli. Sonrası için her türlü cevaba hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. 

Bu konuşmalar için her ikinizle de ilgili olmayan üçüncü bir bölge seçerek “ilişkide tarafsızlık” ilkesini yerine getirmeniz çok önemli. 

Kendi yaşam alanlarınızda görüşürseniz, partneriniz kendini baskı altında hissedebilir ve içine kapanabilir. Onun yaşam alanlarında görüşürseniz de sizi manipüle etmesi kolaylaşır.

Bu yüzden tarafsız bir alan seçmek kritik bir stratejidir.

Ayrıca bu hassas konuşmaları yaparken birbirinize nelere kırıldığınızı dürüst bir şekilde anlatacağınızı varsayarsak hoşgörü, anlayış ve empatiyi sorun çözücü anahtarlar olarak kullanmanız değerlidir. 

İlişkiyi tazeleme kararı aldıysanız, yeniden güçlü bir bağ kurmak için çaba sarf edin. Birlikte daha fazla kaliteli zaman geçirmeye çalışın.

Partneriniz size eşlik ediyorsa, ayrılık fikri geçicidir ve vazgeçmiştir. Tüm çabalarınıza rağmen bağ kuramıyorsanız, bu fikir kalıcı bir düşüncedir. Boşa zaman kaybetmeyin. 

Onunla Güçlü bir bağı nasıl kuracağınızı merak ediyorsanız “Erkeğiniz Aşkla Bağlansın” kursu yardımınıza koşacaktır.

Benim de mensubu olduğum Aşk Kampüsü Ekibi tarafından hazırlanan bu kursta erkeğin "bağlılık tetikleyicilerini" nasıl aktive edeceğinizi öğretiyoruz.

Bu sayede sizi tıpkı "özel bir gözlük takmış" gibi bambaşka bir gözle göreceğine ve sizinle bağ kurma konusunda çok daha istekli olacağına emin olabilirsiniz.

Ayrılmak üzere olan erkek arkadaşınızı sihirli bir biçimde kendinize nasıl bağlayacağınızı öğrenmek için aşağıdaki butona tıklayabilir ve Erkeğin Aşkla Bağlansın kursu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gelelim en kritik noktalardan birine.

Ayrılmak İsteyen Erkeğe Karşı Asla Yapmamanız Gerekenler

Birçok kadın “Ayrılmak isteyen erkek geri döner mi?” diye soruyor.

Aşağıdaki önerileri uygularsanız ve ayrılığın ardında ciddi problemler yoksa, çok yüksek bir oranda size dönecektir diyebilirim.

Her insanın zaafları ve güçlü yanları farklıdır. Dolayısıyla bazı taktiklerin esnetilerek kişiye özel uyarlanması gerektiği de kesin.

Bu yüzden tavsiyelerde hem erkek arkadaşınızın kişisel özelliklerini hem de ilişkinizin yapısını düşünerek bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Yaptığınız denemeleri ve sonuçlarını da bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

İşte, ilişkiniz riske girdiğinde (ve hatta normalde de) asla yapmamanız gerekenler:

  • Konuşurken suçlayıcı ifadelerden kaçının
  • Sorun olarak ortaya konan şeyleri görmezden gelmeyin
  • Sürekli üste çıkmaya, haklı olmaya çalışmayın
  • Sesinizi yükseltmeyin, argo kelimeler kullanmayın
  • Prensiplerinizden ödün vermeyin
  • Yapmak istemediğiniz hiçbir şeyi kabul etmeyin
  • Tehdit ya da şantaja boyun eğerek ilişkiyi sürdürmeyin
  • Küçük sorunları büyütmeyin
  • Yalvarıp yakarmayın
  • İletişim bombardımanı yapmayın

Bu son madde, özellikle “keskin bir geri dönüş” bekleyen kadınlar için çok önemli.

Ona her yerden defalarca mesaj atmak, aramak, sesli mesajlar bırakmak, sosyal medyadaki paylaşımlarına etkileşimde bulunmak gibi davranışlar, neredeyse %100 geri teper.

Tam aksine, ona aniden, hiçbir şey demeden, tüm iletişim kanallarınızı kapatın.

İlk birkaç gün sizden mızmızlanma bekleyen erkeğiniz, sesiniz soluğunuz çıkmayınca merak etmeye başlayacak.

Çaktırmadan sosyal medya hesaplarınıza bakacak.

Günlük hayatınıza devam ettiğinizi, hatta çok daha fazla eğlendiğinizi, güldüğünüzü, her şeyin yolunda olduğunu görünce ne olacak biliyor musunuz?

Kendisini kaybettiği için ağlayıp sızlamayan, depresyonlara girmeyen, güçlü duran, özgüveni yüksek olan bu kadına yeniden ilgi duyacak.

Sizinle yeniden irtibata geçmenin yollarını arayacak ve o yolların kapalı olması onu daha da kışkırtacak.

Galeyana gelen erkek, size ulaşmanın bir yolunu bulacak. Sonrasında top sizde.

Yeni bir başlık altında görüşmek üzere.

Aşk’la kalın… 

Mutlaka Okuyun

Ayrılmak üzere olan bir erkeği vazgeçirmek mümkün. Onun zihnindeki bağlılık tetikleyicilerini kullanarak Aşk Hipnozu Etkisiyle” ilişkide bir erkeği kendinize görünmez zincirlerle bağlayabilir ve onunla ilişkinizi bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Detaylı bilgi için aşağıdaki butonu tıklayın.

>